YODEYMA DAROVALA 10.000 LITRŮ DEZINFEKČNÍHO GELU

Španělská společnost vyrábějící parfémy a kosmetické produkty Yodeyma Parfums se rozhodla v době koronavirové pomoci, a vyrobila 10.000 litrů dezinfekčního gelu, který darovala do rezidencí, nemocnic a klinik ve španělské provincii Castilla-La Mancha, odkud pochází majitel a zakladatel firmy Javier Jiménez Sánchez. Během nouzového stavu byly zaslané zásilky s dezinfekčním gelem dodány do 141 rezidencí pro seniory,  policejních stanic a charitativních organizací v celé oblasti. 
 
Na výrobu přitom využívá vlastní technologii, kterou si v budoucnu chce nechat zaregistrovat pod vlastní značku. S produkcí se začalo již na konci třetího březnového týdne, čekat totiž museli na dodávku lihu a dalších potřebných surovin. 
Oproti běžným gelům, které se prodávají v drogériích, a které obsahují kolem 40 až 50 procent lihu, obsahuje tento minimálně 70 procent a tím splňuje podmínky pro certifikaci dezinfekce pro zdravotní účely. Kromě lihu je v gelu obsažené také malé množství demineralizované vody, látka způsobující gelovou konzistenci výrobku, konzervant a glycerin, který zabraňuje vysoušení pokožky a citral, který dodává gelu svěží, limetkové aroma.
 
Gel můžete kouit ZDE
 
 
 
IMG_3797(1)